Milaan in kaart

Milaan ligt op de kaart bekeken in het noorden van Italië, in de regio Lombardije, en is met 1,3 miljoen bewoners de een na grootst bevolkte stad in Italië. Milaan is ontstaan in 600 v. Christus. Toen het in 1450 in de handen van de familie Sforza is gevallen bloeide Milaan cultureel op, en werd het een stad van niveau. Tegenwoordig staat Milaan bekend als grote modestad. Lees hier meer over de ligging, bezienswaardigheden, bereikbaarheid en veiligheid van Milaan.

Milaan kaart

Bezienswaardigheden in Milaan

De afgelopen jaren heeft Milaan per jaar gemiddeld 9 miljoen buitenlandse toeristen ontvangen. Dit is natuurlijk niet voor niets. Milaan biedt een ruime keuze aan musea, prachtige architectuur en talloze mogelijkheden om te winkelen. Denk bijvoorbeeld aan de Dom van Milaan, Castello sforzesco en de winkelstraat Piazza Duomo. Ook voor de kinderen is Milaan een leuke stad, met meerdere musea voor de kids zoals Museo scienza en Museo dei Bambini Milano. Voor de voetbalfans is het ook mogelijk om een tour in Stadion San Siro te reserveren. Hieronder zijn in zes onderdelen de leukste bezienswaardigheden van Milaan in een handige top 5 samengesteld.

Bereikbaarheid Milaan

Milaan is op verschillende manieren goed te bereiken. Je kunt via de 3 vliegvelden Milaan-Malpensa (MXP), Milaan-Linate (LIN) en Milaan-Bergamo (BGY) naar milaan vliegen. Vliegveld Milaan-Bergamo wordt ook wel Orio al Serio genoemd. Binnen anderhalf uur sta je vanuit ons kikkerlandje in Milaan.

Daarnaast is Milaan ook goed te bereiken met de trein. Met Station Milano Centrale aan de rand van de binnenstad sta je binnen no-time te genieten van alles dat Milaan te bieden heeft.

Natuurlijk kun je ook met de auto naar Milaan toe rijden. Van Utrecht naar Milaan is precies 1.042,29 km, en het is heerlijk om een dagje met de auto de omgeving te verkennen.

Vliegvelden Milaan kaart

Hieronder vind je een kaart van de vliegvelden in en rondom Milaan. Zoals je kunt zien ligt luchthaven Orio al Serio, ook bekend als Milaan-Bergamo (BGY) iets verder weg. Dit is echter geen probleem, want er worden bustransfers aangeboden van Milaan-Bergamo naar centraal station Milaan. Ook de vliegvelden Milaan-Malpensa (MXP) en Milaan-Linate (LIN) bieden bustransfers naar centraal station Milaan.

Veiligheid in Milaan

Milaan is een erg drukke stad waar veel zakkenrollers actief zijn. Let op je eigendommen, vooral bij drukke toeristische attracties. Naast de zakkenrollers moet je ook letten op lokale mensen die een dienst verlenen. Denk hierbij aan het aanbieden van een roos of wat eten voor de vogels op het plein. Dit doen ze niet gratis, en wanneer je het aanneemt kan je lastig worden gevallen tot je betaalt voor de dienst.

Corona in Milaan

De regio Lombardije, waar Milaan zich in bevindt, is hard getroffen door het coronavirus. De cijfers zijn echter al enorm afgenomen sinds de eerste golf in het voorjaar van 2020, en reizen is weer mogelijk. Bekijk altijd eerst de actuele status op Ministerie van Buitenlandse Zaken.